Senaste inläggen

Av Inger - 22 augusti 2010 22:45

Orkade inte skriva något igår. Hade varit i Nässjö hos brorsan och var sååå trött när jag kom hem. Men tror någon jag kunde somna sen på natten? Ånej!!! Och det var tack vare fullmåneskrället. Utan undantag, är det lögn i helsicke att jag kan somna då. Dumma måne....  


Det var roligt hos brorsan. Sen mor dog har vi två kommit närmare varandra....kan prata mer om allt. Det uppskattar jag väldigt mycket. Vi var där för att byta dator. Sonen hade köpt en av honom...han hade två. Men brorsans gamla dator var så full med virus och skit att det blev ett rejält jobb för min son och svärson. Men nu är den okej och brorsan kan lämna över den "nya" datorn till sonen och få tillbaka sin gamle av oss. Oj...vad det någon som hängde med där? Det är knappt jag gjorde =D


Det är kul att brorsan börjat med dator. Han har fått kontakt med vänner via Facebook, vi kan chatta med varandra ofta osv. Igår lärde jag honom att använda bdb = Bilddagboken. Så nu kan han lättare titta på mina bilder samt lägga upp lite bilder själv. I morgon måndag, reser han upp till Jokkmokk igen och stannar där i ett par veckor. Gissar att han då har en hoper bilder att visa upp.


Igår var jag klanten numro ett också. Skulle gå från mitt rum ut lilla hallen och stötte emot ett grillgaller med benet och fläkte upp ett stort sår! Ont som fasen gjorde det och benet ser ut som ett slagfält på sidan nu.

Vad gallret gjorde i lilla hallen? Fråga inte!   

Av Inger - 21 augusti 2010 01:35

Jag var lat idag. Det enda jag gjorde var att laga middag, diska och så göra rabarbersaft. Den blev perfekt i mitt tycke men sonen tyckte den var lite sur.   


Sonen var okej i ryggen i morse så han gav sig iväg till jobbet. Men när han kom hem var det lika illa igen. Han lyfte tungt nämligen på jobbet och det var ju dumt.


I morgon bär det iväg till brorsan. Tänkte jag skulle stanna till i Eksjö för det ska visst vara cruising där i morgon. Vi får se...det beror på vädret.

Av Inger - 20 augusti 2010 03:38

Sitter här med en huvudvärk och så har jag inga värktabletter kvar. Sonen fick de sista förut för att hans rygg värker illa efter dagens arbete. Hoppas jag står ut tills han eller jag köpt fler i morgon.


Hade knappt sovit något när jag väcktes av helvetesljud. NCC var hos grannen och borrade skiten ur dennes badrum. Katterna och jag led i flera timmar innan oväsenet sinade. Även om jag har tinnitus så uppskattar jag tystnad som egentligen inte är en tystnad....men ändå!


Var och handlade idag på Willys. Pensionen kom ju idag och det var lite ekande tomt i kyl och frys.


Idag kom vaktisen iaf och satte i en ny brandvarnare. Det behövs i den här familjen då vi har en vana att glömma spisplattor på. Inte så bra med tanke på kattern heller men de brukar inte gå i närheten av en varm platta.


Nej...klockan är snart 4 på morgonen och nu ska jag i säng och försöka sova med skallebanket. Det värsta är att jag inte brukar kunna det men....jag gör ett försök.

Av Inger - 18 augusti 2010 22:07

Typiskt....jag väntade en dag för länge med att rensa upp vinbären så idag fick vi slänga dom =( Som tur är plockade vi ju inte allt så det finns mer att hämta. Men synd är det allt.


De ringde från polisstationen i Eksjö idag. De vill ha bildbevis på att jag har en p-skiva i rutan så jag ut och fota. Sen skickade jag bilderna till svärsonen som kan bränna på skiva. Så får vi hoppas allt går vägen och rättvisa skipas....och jag får tillbaka mina bötespengar.


Det kom ingen vaktis idag...och tur var nog det, för jag sov inte en blund inatt. Dumma sovrytm! Men når sonen gått till jobbet, ja då kunde jag sova några timmar. Och jag som hade vänt på dygnet...och så pang omkullkastats det. Jaja....

Av Inger - 18 augusti 2010 03:18

Idag fyllde mitt lilla pyre Sussie 7 år. Stora damen ju!   

Hon fick sin älsklingsmat som är räkor. När jag rensade räkorna stod hon jämnte mig och tog inte blicken från räkorna. Rommen fick hon också. Önskar jag hade haft en leksak åt henne som present men det enda hon gillar är piprensare och det har jag ju hemma....en hel påse. Nej...för henne räckte maten och att matte gosade och lekte extra med henne. =)


Även sonen och jag åt extragott till middag idag: nyplockade kantareller med stekt potatis. Gissa om vi njöt! Tyvärr hade jag inget smör hemma så svampen fick stekas i vanlig margarin.


Städade upp lite här för i morgon kommer vaktisen och ska byta batterier i brandvarnaren. Vi har en sådan där batterierna är fastsvetsade nämligen.


Sedan ringde jag och klagade över att någon/några ställer sin bil i vägen för mig. Jag behöver lite svängradie till min kombi för att komma in på min p-plats. Förresten är det ju ändå p-förbud där de ställer bilarna.


Mer har denna dag inte att förtälja.

Av Inger - 13 juli 2010 12:38

Nu råder värmebölja.....ja, det har väl inte undgått någon gissar jag.  Rubriken syftar på att jag har punka på bilen och kör korta sträckor med reservhjulet. Alltså kommer jag ingenstans direkt och det enda jag vill är ju att få åka till mitt älskade sommartorp. Min pension kommer inte förrän den 19:e, och det är först då jag kan få punkan lagad...eller få köpa ett nytt däck.

Det är icke naturligt att jag sitter i en varm lägenhet på sommaren. Sen jag föddes har jag tillbringat hela sommaren på landet. En vana jag önskar jag fått behålla, men den tog slut när min mor dog. Första sommaren efter det, klarade jag inte ens av att vara i torpet. Den är så förknippad med mor att jag bara inte kunde åka dit.....klarade inte att möta den känslostorm jag visste skulle komma över mig. Somrarna efter det har gått bra....men jag var bara där en dag då och då. Jag har ju blivit beroende av  hjälp med trädgården då jag dras med en lekamen som värker och har sig. Mina ungdomar älskar torpet....men de är väl i den åldern då de har så mycket annat att göra än tillbringa mycket tid där. Därför får jag anpassa min tid där efter dom. Får jag däremot bara punkan fixad och hjälp med uppröjningen av trädgården....sen kan jag åka dit själv och bara vara.

Av Inger - 23 juni 2010 16:11

Jag saknar tiden då jag var lycklig!

Av Inger - 14 juni 2010 02:32

Idag måndag är det 4 år sedan Mor dog. 4 år då saknaden varit så stor.

Jag tänker på henne varje dag, särskilt när jag lagt mig för kvällen. Det är då alla svåra tankar kommer fram....och även fina tankar för all del.

Det händer ofta att jag får för mig att "det här" måste jag tala om för henne....och så kommer man på att det går ju inte.

Det har hänt så mycket på 4 år som jag velat tala om för henne: min dotters bröllop och bröllopsresa. Släktingar som gått bort. Att jag flyttat. Att vi numera måste betala för soptunna i torpet....det som Mor alltid velat vara utan. Ja det är mycket.

Under mina jobbiga depressioner har saknaden varit som störst. Då jag saknat hennes smekningar på kinden när jag varit ledsen. Hennes så kloka råd.....

Ännu grubblar jag över VARFÖR hon dog.....man dör inte av ryggont....och hjärtat var ju hur fint son helst veckan innan. Men det var av hjärtinfarkt hon dog av. Nej...jag fattar inte...och så länge jag inte gör det kommer jag att grubbla.


Men allt har inte varit sorg.....alla ljusa minnen....glada skratt....sånt tänker jag också på och då ler jag.

Presentation

Omröstning

En enkel fråga...Är du man eller kvinna som läser min blogg?
 Man
 Kvinna

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards