Senaste inläggen

Av Inger - 8 mars 2010 01:40

Den här söndagen lär inte gå till historien för att den var bra precis. Inatt satte magkramperna igång för mig och sen var det toan som gällde några timmar. Nej, jag spydde inte även om det var nära några gånger, det kom den andra vägen istället. Men fyyy vad ont!!! Svetten bara rann om mig och jag fick luta mig mot tvättkorgen pga matthet...annars hade jag väl glidit av toan och det skulle inte varit så käckt precis. Till slut kunde jag hasa mig till soffan där jag hade närmare till toan än från min säng. När det lugnat sig betydligt, lade jag mig på sängen med frossa. Alla mina tre katter kom och lade sig runt omkring mig så jag blev varm igen. Sen sov jag nästan hela dagen.  Kunde äta lite mat iaf även om det inte var så mycket. Men hellre lite än inget alls. Resten av kvällen låg jag och såg på tv för att sen avancera mig till datorn. Men nu känner jag att jag behöva ligga ner igen så det får bli en kortis till blogg.

Av Inger - 7 mars 2010 01:18

Jag orkade inte skriva någon blogg igår. Jag mådde inget vidare pga värk, trötthet, huvudvärk och det ena med det andra. Man har ju sådana dagar ibland. Dessutom frös jag och det gör jag visst idag med.


Idag lördag har jag haft fruktansvärt ont i magen men det hör till vissa dagar i månaden. Jag trodde klimakteriet satt igång för "den" kom först idag....över en vecka försenad. Men kom gjorde den och jag blev glad. Så länge man har den är det ju bra....även om det ska göra så förtvivlat ont i lilla....öhrm....stora magen.


Svärsonen har åkt på maginfluensa stackarn. Sånt gör ingen människa glad och jag kan förstå att han mår pyton. Dottern har än så länge klarat sig och det är bra för då kan hon hjälpa honom så gott hon kan. Att bara vara där för en är tröst nog.


Pappa kom hit idag. Han hade med sig chokladkaka han bakat och den mumsade vi på som fika. Dessutom fick jag två sådana där mini-enar...ja jag vet inte vad de heter. Men granna är de och nu ståtar bägge i köksfönstret.

Vi åkte också ut och handlade....på Lidl och Willys. Man passar ju på när man får skjuts. Men nu finns det mat igen i vårt hus.


Solen sken hela dagen och det droppade lite här och var. Man ser ju hur snön sjunkit undan och det ger en hopp om våren. Utanför mitt är det ännu snö på gångvägen  men inne i stan är det snöfritt på gatorna nu. Bara det är ju en källa till glädje för de som inte har så stora krav....som jag då =)

Av Inger - 4 mars 2010 22:57

Igår skrev jag ju att jag längtade efter min dotter....och idag stod hon i dörren! Vad glad jag blev!!   Det är ju en sak att pratas vid i telefon och en helt annan sak att få krama den goa tjejen. Min dag var verkligen bra!


Jag hade tvättstugan idag också och det brukar inte göra en så glad precis. Men med så kärt besök så var det ett nöje. Promenaderna mellan tvättstuga och hem räckte annars för det var en sån där bitande snålblåst. Kunde ändå inte låta bli att snegla lite efter vårtecken men det kunde jag ju glömma. Meterhöga snövallar gör att tussilago mm får och göra för att kunna glutta fram. Men fåglar finns det gott om som flög fram och tillbaka. Det är lite synd att jag inte kan höra dom men å andra sidan så har jag aldrig kunnat göra det så för mig hör inte fågelkvitter till vårtecken.


Jag satt härom dagen och försökte komma på vad det är som är vårtecken för mig. Det jag kom att tänka på är lite knäppa saker som säkert ingen förstår sig på: ljudet av träskor mot asfalten.....och ljudet av flygplan. Ja ni hör ju...knäppa saker. Dessutom hör huvudvärk till vårtecken också. Jag får alltid huvudvärk när jag varit ute på våren....hur det nu kan komma sig.

Av Inger - 3 mars 2010 22:53

Rubriken pekar på att det var en sådan där dag då lamporna här hemma small....den ena efter den andre. Och ingen lampa hade vi hemma att byta med. Så det är lite mörkt här ikväll i hall, kök och vardagsrum. Nej....nu ljuger jag ju. Vi har ju flera lampor i vardagsrummet som vi tänt. Men lampan i hallen saknar jag för hallen är även i dagstid mörk....så då kan ni ju gissa hur mörkt det är på kvällen.


Nu ikväll fick jag en sådan längtan efter dottern. Vi träffas ju inte så ofta som förr och ikväll fick jag bara en sådan längtan efter att få krama henne. Synd de ska bo så långt nedanför mig. Ja nerför går ju så bra men eftersom dotter och svärson knappast vill ha mig boendes hos sig så ska jag ju hem också.


Nu vet jag också var den nya parkeringsplatsen är som jag ska få 1 maj. Den ligger ju käpprätt åt helv...e! Inte nog med att den ligger ännu längre bort, den ligger vid vägen också!! Jag bad ju om att få en plats inne på gården för att slippa inbrott och bensinslangning....och så får jag den här?? Jaja....jag får väl ringa och höra med dom om jag kan få ha kvar den gamla tills en INNE på gården blir ledig. För även om det inte har hjälpt förut så har jag iaf utsikt mot bilen just nu.

Av Inger - 2 mars 2010 14:32

Dygnet har förkortats med cirka 1,26 mikrosekunder (miljondelar av sekunder)....det pga jordbävningen i Chile. Jaha....det var ju typiskt. Jag som redan tycker att dygnet har för lite timmar.

Jaja....jag skojjar till det lite. Dessa mikrosekunder är ju knappast något vi märker av. Att någon över huvudtaget kunnat räkna ut det är ju ett under bara det.

Men det händer så mycket otäckt hela tiden: jordbävningar, extremväder, tsunamin osv....man har svårt att ta till sig över så mångas död och skadade. Man kopplar liksom bort det när man läser om Chile tex. Ja missförstå mig inte nu. Jag blir ledsen och upprörd precis som så många andra, men jag måste koppla bort det....inte gå och tänka på det. Då skulle jag inte orka med någonting. Man är ju ändå så hjälplös. Man kan bidra med pengar om man har några....men inte åka dit och hjälpa. Inte jag iaf....jag skulle bara vara i vägen. Bättre då att de som kan och har kunskapen åker dit. Nej...nu svamlar jag igen. Att det ska vara så svårt att forumlera det man känner! *suck*

Av Inger - 28 februari 2010 23:49

Det har nog varit på tapeten ett tag men inte förrän NU reagerade jag. Ja sent ska synderna vakna eller hur man nu ska formulera det. Men.... De flesta av er är nog mer uppmärksamma på nyheter och vet nu att apoteket köpts upp och bytt namn. Ja en viss apotekskedja alltså. Så nu ska vårt apotek Örnen heta Kronans droghandel!!!   Vad tusan är det för fel på namnet Örnen va?? Och droghandel....ett namn som onekligen drar tankarna till fel sorts medicin banne mig. Iaf är det så för mig! Törs man gå in där nu och försynt be om lite droger tro? Och törs man sen smyga därifrån med en liten påse utan att ordningsmakten står utanför och hummar och tittar misstänktsamt på en? Nej...jag vet....det rör sig fortfarande om medicin och lite annat som de ska börja sälja där. Men ändå!

Av Inger - 28 februari 2010 00:25

Jo, det är just vad jag är: en dålig bloggare. Ja jag är inte sjuk vad jag vet utan jag är helt enkelt dålig på att blogga! Är alla med nu då? Bra!!

Det har varit lite deppigt några dagar nu för mig. Jag är orolig för två av mina närmaste nämligen och när jag är orolig så ÄR jag orolig. Jag bara är sån och sån har jag varit sen jag gav upp mitt första skrik 1962. Dessutom är jag frustrerad över den jämra snön som inte vill försvinna. Magen är också tjurig så här är rena patajet av glädje...*ironi*. Men det är bara att fortsätta.....


Hur har min lördag varit då? Tja...som alla andra dagar i princip. Gick upp på rätt sidan middagstid och såg till att kaffet dracks innan jag började min dag. Blommorna vattnades, diskmaskinen tömdes och fylldes, städade ur lite av kylskåpet där något klägg runnit ut, torkade av hallgolvet där Sussie spytt upp en hårboll.... Och Gud vad spännande det låter det hela! *suck* Alla blir sååå avis över mitt liv!

Jag önskar jag kunde jobba så jag hade det åtminstone att skriva om. Om knäppa medarbetare eller över galen chef eller....ja om jobb! Men nu är det inte så utan för er som vill fortsätta läsa Örnens blogg får räkna med fortsatta redogörelser om disk, kattspyor, kaffedrickande osv. Mer spännande än så lär det inte bli. Inte så länge snön ligger kvar iaf. För när den försvinner kommer jag att vara ute mer, kanske kunna ta bilen ut på spännande trippar, åka till torpet.....åhhhh vad jag längtar!!

Av Inger - 24 februari 2010 00:22

Idag var jag så illa tvungen att dra på mig jacka och skor för att ta mig till Willys. Kyl, frys och skafferi var så tomma att det ekade när jag hojtade in i dom...(vilket jag iofs inte gjort men...). Jag bara avskyr att gå ut i snön och kylan och håller mig därför så mycket inomhus jag bara kan, men idag var det som sagt tvunget. Backen ner var inte skottad sen förra snöfallet så jag slafsade på så gott jag kunde. En lite piruett blev det men inte så man fick skämmas. Mötte föresten ett  äldre par där gubben hejjade glatt på mig. Jag hejjade tillbaka och sen gick jag ju där och kunde för mitt liv inte komma på vem han var? Kanske var det han som har bilen parkerad jämnte min bil? Nää...han kanske bara var på ett strålande humör och ville hejja på hela världen.


Min dotter skrev om OS i sin blogg. Vi pratades vid förut i telefon just när jag satt och tittade på damernas Ski crossing...tror jag det hette. En för mig helt ny gren. Det såg skojjigt ut och jag ville ju se hur det gick för svenskorna. Dottern tycker inte OS är något märkvärdigt medan jag tycker att det är något visst när våra landsmän/kvinnor tar guld, silver eller brons i någon gren. Min Mamma var tokigt i skidor och jag undrar om jag inte har lite av det där i mig. Jag vill gärna tro att det är så.


Över till min tur till stan igen. Bussen var väldigt sen och det förvånar mig icke. Gatorna blir ju bara smalare och smalare pga av alla snövallar. Ploggubbsen hinner ju inte ta hand om dom pga av all snö som bara fortsätter dala och ramla och tjofaderittan. Men bussen tog mig dit jag ville iaf....precis utanför Willys. Passade på att ruinera mig på mat nu så jag har hemma i en månad. Kattsand  blev det dubbelt av då jag nu skulle ta taxi hem. Den kom...sent omsider. På hemvägen råkade taxikillen köra galet, men han stannade taxametern tills han kom in på rätt gata. Hyggligt!


Dock glömde jag köpa olja, senap och ketchup, så sonen får väl köpa med sig det hem i morgon. Det ska bli roligt att skapa en god måltid åt oss nu när vi har mat hemma igen. Har redan tankarna på en maträtt med grönsaker. Dessutom är jag vansinnigt sugen på kokt potatis! Sonen är inte lika glad i det, men jag har alltid gillat potatis...kokt.

Ursäkta mig....mina tankar far iväg här utan kontroll. Allt från taxichaufförer till potatis och OS....ja jisses! Nog nu....jag ska i säng skapligt. Är rätt så värkbruten efter att ha gått hela vägen till busshållplatsen. Man går ju inte normalt i snön så min kropp tar stryk av det. Sen värker axlar och rygg efter att ha burit kassar. Attans synd man inte har en stilig massör väntandes i sovrummet!   

Presentation

Omröstning

En enkel fråga...Är du man eller kvinna som läser min blogg?
 Man
 Kvinna

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se